Route d ‘Amuse

 

 

Route d' Amuse in Valkenburg

“Amuse-gueule” is de originele Franse benaming voor smaakpleziertjes. Heeft ons riviertje “de Geul” dan iets culinairs in haar naam? U zult het beleven! Voor de dertiende keer wordt de Route d'Amuse georganiseerd. Ook in 2018 zijn er drie gevarieerde wandelingen beschikbaar, elk voor € 11,95 per persoon(*). De wandelingen gaan over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. U heeft voor elk van de wandelingen (5 tot 6 km) ongeveer vier uur nodig, omdat u onderweg  gaat genieten van vijf hapjes die de restaurateurs voor u hebben bereid.

Hoewel handig; het is niet nodig de routes niet vooraf te kopen. Op de dag van uw wandeling kunt u ze bij een van de verkooppunten aanschaffen of á contant bij het 1e restaurant uit de route van uw keuze. Het niet mogelijk een plaats te reserveren; maar in de praktijk lukt het altijd wel om een plaatsje te bemachtigen.

De amuses kunnen dagelijks* genuttigd worden tussen 12:00 en 18:00 uur (26 december tot uiterlijk 16:00). Neem tenminste 4 uurtjes de tijd voor de wandeling, anders gaat u het beslist niet halen om voor sluitingstijd van alle vijf de amuses te genieten. Kinderen krijgen een passende kinder-amuse als u dat wenst en ook voor vegetariërs is op de meeste plekken een passend alternatief geregeld.

 U kunt trouwens starten met de amuse van úw keuze omdat de routes een cirkel vormen. Wel zijn sommige routes zodanig gepland, dat u nooit in het donker door een donkere of gladde passage hoeft te wandelen. Alle routes omvatten buiten het 'stadse' deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringd. Meestal zijn de uitdagende passages te omzeilen, mocht het eens wat minder weer zijn of wanneer u bijvoorbeeld met een kinderwagen wandelt. Lees bijzonderheden per route op de detailpagina.

Goed opgevoede honden en kinderen zijn welkom bij elk amuse-restaurant. Helaas zijn niet alle alle bedrijven toegankelijk voor rolstoelen en ook kunnen niet alle ondernemers passende sanitaire voorzieningen bieden voor minder validen. De organisatie zal u graag adviseren in specifieke gevallen; stuur even een e-mail naar info@route-damuse.nl

Parkeren kunt u op openbare parkeerterreinen in Valkenburg: betaald parkeren € 1,90 per uur (max. € 8 /dag). Voor een dagtarief van € 5,74 kunt u parkeren bij Q-Park aan het station.

(*)  Deze routes kunt u wandelen van 16 november 2018 t/m 6 januari 2019  (uitgezonderd 24, 25, 31 december & 1 januari) !

TIP: De zondagen vanaf 1 december zijn bijzonder gezellig maar ook erg druk. Wandel de route op die dagen in omgekeerde volgorde of start lekker vroeg! Ga ook eens op een weekdag en geniet van nóg meer en snellere service.

Waar is de route te koop?

De routes zijn á contant te koop bij alle deelnemende restaurateurs, gewoon bij de start van uw route. Wilt u de route vooraf aanschaffen (handig als u de routekaart kado wil doen of met een grotere groep wandelt), dan kan dat vanaf 15 november bij veel Limburgwinkels en VVV servicepunten (waaronder die in Valkenburg aan het Theo Dorrenplein).

Tevens is de route te verkrijgen vanaf 1 november via de veilige webshop van het VVV :

U krijgt per mail een e-ticket dat u op de verkoop-locaties kunt verzilveren voor een route naar keuze.  

Klik hier voor meer informatie over Kerststad Valkenburg

 

  • Wandel of Fiets Arrangement bij Kasteel Schaloen

    Kom lekker wandelen of fietsen in de omgeving van Kasteel Schaloen in het Geuldal. Ontvangst tussen 10.00 en 14.00 uur met koffie, thee of warme chocomel met apfelstrudel en daarna lekker wandelen met onze wandelroute. Bij terugkomst tussen 15.00 en 17.00 uur geniet u van de dagschotel. En dit voor maar € 19,95. Vouchers en reserveren via deze website.

    KOOP VOUCHERS