Biergarten Schaloen

Is het u in Duitsland wel eens opgevallen hoe vaak je een ‘Biergarten’ tegenkomt?

In elk dorp lijk je wel een bordje met deze term tegen te kunnen komen, meestal bij een restaurant of herberg. Maar wat is het? De term ‘Biergarten’ laat zich moeilijk vertalen, maar ‘buitencafé’ komt het meest in de buurt volgens ons.

Duitsers zijn gek op de Biergarten; het is een stukje cultureel erfgoed sinds het ontstaan van deze traditie eind 19e eeuw. Rondom München schonken kleine bierbrouwers zonder tapvergunning het bier gewoon buiten. Zo werd de regelgeving omzeild. De Biergarten staat vandaag de dag voor gezelligheid, ontspanning en heeft een belangrijke sociale functie.

Het is zelfs een door de Duitse overheid beschermd begrip: Je mag je terras niet zomaar een Biergarten noemen! Kenmerken zijn houten tafels en bankjes en een bodem die bedekt is met houtsnippers of grind. Heel belangrijk zijn schaduwrijke plekken, bij voorkeur onder grote oude kastanjebomen. Een ideale Biergarten roept een gevoel van nostalgie en welbehagen op. Er wordt uiteraard bier geschonken, maar ook andere hapjes en drankjes. 

Bij Kasteel Schaloen hebben wij een mooi terras met uitzicht op het oude Kasteel en vanaf mei 2017 zullen wij hier gedeeltelijk een Brand Bier "Biergarten" beleving aan geven. Lange tafels met banken in de schaduw van de parasols en de oude gebouwen. Uiteraard met de lekkere bieren van Brand, het lekkerste bier uit Limburg en bijpassende borrelgarnituren met o.a. de beste bitterballen! Regelmatig zullen we ook happy hours houden in onze "Biergarten". Houdt onze website in de gaten.  

  • Kadobon van Kasteel Schaloen

    Leuk om te krijgen en leuk om weg te geven..een kadobon van Kasteel Schaloen voor eten en drinken in de Brasserie en/of een overnachting in een vakantiewoning of hotelkamer in de bijgebouwen van het Kasteel. Verkrijgbaar vanaf € 25,-

    Bestel tickets